• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

FT Gremlin Programming Issue

#1
Hello! Just bought a new gremlin and assembled it and flashed it with beta flight following the old flight test video... And everything was going great until the receiver section. For some reason, it just won't contact or recognize the receiver! It may be the ports or something (First time using Betaflight) but I just don't know. The receiver is bound and apparently was working for a second but when I saved and rebooted it just does nothing. Moving the sticks doesn't work nor do I see any of the colored bars. First time on forums if I did something wrong notify me. I can attach pictures screenshots etc. anything to get to flying.
 

ElectriSean

Eternal Student
Mentor
#4
Looks like you have the good olde Firmware/configurator conflict going on. Try flashing to the latest stable firmware and setting up again.
 
#5
Alright, thank you. But when I try to re-flash the firmware I follow the video and short out the boot pads, beta flight does not go into DFU mode? When I plug my board in the blue light goes on but nothing else. I already downloaded the newest stable firmware and checked the things I was told. I will include pictures of flashing firmware screen. Is there anything I am missing? Maybe drivers or something. I am using beta flight chrome app on windows 10. Again Thank you for all this help it really makes it possible to do fun things like build and hopefully finish this gremlin!
 

Attachments

#7
Awesome that completely worked and I got all of my programming done. Thanks Again. Now my motors 1,2,4 need to be reversed. I opened up BLheli and connected. Working so far. But when I clicked on the button to read the setup it says errors (Picture one). And after that it says to flash Blheli again and that failed, then to erase settings, that failed and I just can't make sense of it. is there an easier way or should I try to reverse the wires...?
 

Attachments

PsyBorg

Wake up! Time to fly!
Mentor
#9
Sean is correct. The stock bullet esc's have to be done with the configurator not the suite. SUPER simple to use and set up esc's with.
 
#10
Alright seems like it would work... But when I press connect it just says connection failed "please make sure you have the correct serial port or restart your device" I restarted my laptop and nothing changed. I downloaded the newest windows 64 bit if that matters? If there are no solutions do I just reverse my motor wires?
 

Attachments

#12
Yeah found that out yesterday. I am attempting to download the two drivers listed if that's the problem. One got downloaded fine but the other is kinda sketchy and is making me enter my credentials n stuff. Is it something else?
 

ElectriSean

Eternal Student
Mentor
#13
If you can talk to the FC in Betaflight, you should have no problems with BLHeli Configurator, they use the same drivers. Sometimes the USB on these things can be flakey, unplug, plug it back in sometimes helps. Maybe run the driver fixer again. I need to run it every so often because Windows... Worst case, yes you can swap any 2 of the 3 motor wires to reverse it.
 
Last edited: